Der findes intet easy-fix, men i første omgang handler det om ikke at blive udvalgt, at fremstå ”uappetitlig”. Rovdyret der udvælger på ”afstand”, vil se efter et bytte der:

  • Udviser svaghedstegn:
    Eks. vigende, ydmygt eller lukket kropssprog, påvirket af rusmidler.
  • Er alene:
    Her vil tidspunkt på døgnet, samt hvor man er alene være en faktor.
  • Er uopmærksom:
    Eks. fikseret på sin smartphone, har øretelefoner i.

Ovenstående er universelt blandt alle rovdyr og byttedyr, dog er de tekniske distraktioner og rusmidler selvfølgeligt forbeholdt os mennesker.
Ikke desto mindre så starter en god opmærksomhed med en selv.
Man må aktivt forholde sig til at være til stede i det offentlige rum, være nærværende og opmærksom med et aktivt, selvsikkert kropssprog.

Øretelefoner og smartphones er problematiske på flere områder. Musik i ørene fjerner en vigtig sans, hørelsen og et fikseret blik på telefonen forhindrer dig i at være visuelt opmærksom på, hvad der foregår omkring dig.

Det må ikke misforstås som en paranoid tilgang til verden som helhed. Det er et råd om at fokusere på at være nærværende og derved give sig selv mulighed for at se og høre det der begynder at udvikle sig samt lade intuitionen råde og lytte til den!
Det kan man ikke, hvis musikken banker derudaf i ørene!

Første prioritet er altså helt at undgå at blive udvalgt, dernæst handler det om, at forudse problemet før der opstår kontakt.

Intuition, den 6. sans, din mavefornemmelse. Kært barn har mange navne, men ikke desto mindre så er det muligvis et af de vigtigste redskaber i vores selvbevarelse. At lytte til de signaler og fornemmelser der bliver givet af vores egne systemer.


Vores intuition hjælper os altid, vi må have blik for den energi vi befinder os i og de fornemmelser der bliver os givet. Se det som rejsen fra A til Å i alfabetet uden at stoppe ved nogle af de andre bogstaver. Det er lidt som at vide, men uden at vide hvorfor.

(The Gift of Fear, Gavin de Becker)