Selvforsvar

Når vi køber et hus, tegner vi en husforsikring. Når vi kører bil bruges sikkerhedsselen. Når vi tager kørekort, læres livredende førstehjælp. I skolen og på arbejdspladserne trænes brandalarmen og evakuering min. en gang om året. Samme tilgang bør tillægges når der trænes og læres selvforsvar, forudsat at dette er tilrettelagt og trænet med et relevant fokus. Det vil aldrig være en garanti for at undgå alle situationer eller kunne håndtere alle situationer, men det vil udvide ens ”værkstøjskasse” og give flere muligheder.

Det er en forsikring som forhåbentligt aldrig bliver aktiveret, men netop ved at lære om teorien i konfrontationer vil de fleste situationer kunne nedskalleres verbalt og måske generelt undgås. Faresignaler bliver tydeligere og man ser det ”røde lys” før man er halvt ude i krydset. Jo tidligere der ageres desto bedre, den fysiske respons vil og skal altid være sidste udvej. Her skal man kunne aktivere en mørkere side i sig selv der kan omgå de gængse moralsæt i vores samfund, for det er grimt og dystret at gøre skade på et andet menneske. Er der ingen anden udvej skal dette ske med et mindset og en effektivitet der sikrer ens egen overlevelse og selvbevarelse.

Du har ikke selv valgt dette, det er der en anden der har tvunget dig til.

I THOR selfprotection vil fokus være at undgå når det er muligt, at lære og se signalerne og “red flags” før ting udvikler sig. Dernæst handler det om at kende og styre sit eget nervesystem og kunne stå i konflikter. Dette trænes verbalt og nonverbalt. Sessions videofilmes således at den enkelte kan se sig selv agere for derefter at kunne justere på sit udtryk.

De fysiske værktøjer er ganske få, men testet under ekstrem stress. Fokus er ikke på de enkelte værktøjer, men på taktik og dialog. Dernæst på en fysisk respons der skal være overvældende og drevet af vilje og “mindset”, for at kunne skabe det “vindue” der skal til for at kunne komme sikkert hjem.

error: Content is protected !!